Starten met een webshop

Steeds meer surfers zoeken online naar producten of diensten en kopen die daar vaak ook. Een klassiek verkoopskanaal is meestal niet meer voldoende. Investeren in een webshop is dus een slimme zet. Wil jij ook producten of diensten online aanbieden? WEBRAND heeft al voor verschillende klanten webshops gebouwd. Dit kan in meerdere stappen gebeuren.

Webshops met een optimale gebruikerservaring

Wil je starten met de online verkoop van jouw diensten of producten? WEBRAND mixt voor jou het ideale e-commerce-recept. Doelgerichte webshops bouw je in een paar logische stappen, die je hieronder kan terugvinden.

1 Inventariseer met een online catalogus

Maak allereerst een online catalogus van je producten. Via een webshopmodule zonder bestelmandje kan je alles digitaal inventariseren. Bezoekers voelen zich aangesproken door goede productfoto’s en duidelijke product- en prijsinformatie op je website. Zoekt een potentiële klant jouw product op Google? Dan vindt die dat zo terug. De eerste stap is dus meteen een erg belangrijke. Bestellen gebeurt nog via mail of telefonisch en je klant haalt het product zelf af en betaalt in de winkel.

2 Bestel met je winkelmandje

Tijdens de tweede stap koppelen we het bestelmandje aan de online catalogus. Bezoekers van je website geven hun bestelling in en sturen die door. Na de bestelling volgt een mail met de betalingsgegevens. De klant kan het product na de betaling, die via overschrijving of in de winkel gebeurt, afhalen.

3 Betaal online met bank- of kredietkaart

Deze derde stap draait om de koppeling van een betaalwijze aan de webshop. Dat is praktisch voor de klant én voor jou. Visa, Mastercard, PayPal en Bancontact zijn de populairste online betaalmethodes. Wil je ook in Nederland verkopen? Dan is iDeal onmisbaar.

4 Verzend via bpost of koerier

De levering vormt de allerlaatste stap in je e-commerceproject. Denk goed na over de manier van verpakken en het tijdstip van de leveringen. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van verzendingen via bpost of een andere koerierdienst? Duidelijke informatie over de levering op je webshop straalt vertrouwen uit en levert een betere verkoop op.

Bouw op de expertise van WEBRAND

Een webshopontwikkelaar nodig die even alert is als een stokstaartje? Wil je starten met e-commerce, maar weet je niet hoe? Of heeft je website eerder nood aan een update? We kijken ernaar uit om met jou samen te werken.