Social media speelt een grote rol

Je website is belangrijk om je bedrijfsidentiteit te tonen, maar social media ook. Het is steeds belangrijker om je online te profileren en social media marketing speelt dus een steeds grotere rol voor bedrijven.

Bepaal een social media strategie

Ga je als ondernemer aan de slag met social media? Post dan niet zomaar wat op je bedrijfspagina. Hou rekening met welke doelen je wil bereiken, welke kanalen het best aanleunen bij jouw bedrijf en welke content het best scoort bij jouw doelgroep. Goed nadenken over je social media strategie levert je succes op.

Waarom inzetten op social media marketing?

Opvallend is dat België al meer dan 6 miljoen Facebookaccounts telt en bijna 3 miljoen LinkedInprofielen.

Het gebruik van social media kent heel wat voordelen. Door waardevolle content op je kanalen te plaatsen zullen bezoekers zich steeds meer betrokken voelen bij je bedrijf. Leg ook een link tussen je website en socialemediakanalen om meer verkeer naar de website te genereren. Op termijn zal dit niet alleen voor een groter bereik zorgen, maar ook voor een betere vindbaarheid in Google én een grotere naamsbekendheid.

Daarnaast is het profiel van elke gebruiker heel gedetailleerd, waardoor het voor bedrijven makkelijker wordt om de gewenste doelgroep te bereiken. Facebook deelt gebruikers in op basis van regio, taal, leeftijd, functies, interesses en demografische gegevens. Op LinkedIn kan je ook nog op andere criteria selecteren zoals bedrijfsgrootte, functie en behaald diploma.

Kijk jij uit naar een doordacht social media plan?

Heb je hulp nodig bij je social media marketing? Contacteer Pixas voor een begeleiding van A tot Z of volg een workshop.